Er zijn twee manieren om een change manager. Je eerste gedachte zal waarschijnlijk zijn om een vaste functie in je bedrijf te creëren en dienovereenkomstig te werven.

In sommige gevallen kan het echter verstandig zijn om te overwegen om een interim change manager in plaats daarvan. 

Om de juiste beslissing te nemen, is het cruciaal om na te denken over de specifieke behoeften en ambities van je organisatie en het soort veranderkundige expertise dat je nodig hebt.

 

Veel organisaties kiezen bijvoorbeeld voor een combinatie van beide benaderingen: het verankeren van hun interne verandercapaciteit met een vaste positie en het inbrengen van expertise en een frisse blik met een interim professional.

Of misschien wil je de expertise van een interim-veranderexpert inhuren om de basisstructuur op te zetten voor het opbouwen van interne veranderingscapaciteit, voordat je de juiste (vaste) kracht aanwerft om het over te nemen. change manager om het over te nemen.

Laten we eens kijken hoe beide opties bij jouw situatie passen:

Vaste positie

  • Een engagement op lange termijn voor voortdurende veranderinitiatieven
  • Dit geeft de change manager diepgaande organisatorische kennis, die voortkomt uit de mogelijkheid om sterke relaties binnen de organisatie op te bouwen.
  • Organisaties kunnen op zoek gaan naar personen die goed aansluiten bij de bedrijfscultuur en de strategische langetermijndoelen van het bedrijf, wat bijdraagt aan een soepelere implementatie van veranderingen.
  • En laat deze persoon zijn vaardigheden verder ontwikkelen

Interim-verandermanager

  • Een flexibele en gespecialiseerde expert voor een specifieke periode of project
  • Voor initiatieven die onmiddellijke aandacht vereisen of politiek gevoelig liggen
  • Brengt een schat aan ervaring en deskundigheid in, en een objectief en fris perspectief
  • Deze persoon kan relatief snel worden binnengehaald, met mogelijk lagere kosten in vergelijking met een vaste positie.
  • En kan zich snel aanpassen aan nieuwe omgevingen

Als je twijfelt over wat je het beste kunt doen, zorg er dan voor dat je contact op te nemen zodat we je kunnen raadplegen op basis van jouw specifieke situatie.

SPRINGTODAY

De interim, search & consultancy organisatie met de beste experts op het gebied van Verandering & Transformatie.