High-impact Transformatie
en Change management vacatures
in Top 100 organisaties

Ben je er klaar voor?

Werk aan projecten met grote impact, voor toonaangevende bedrijven en creëer de organisaties van morgen. Stuur de verandering binnen organisaties, terwijl u uw eigen professionele ontwikkeling voedt.
SPRING TODAY is uw springplank!

Wij kennen de top Change & Transformation leiders in het veld en kunnen je koppelen aan spraakmakende banen en opdrachten. Bovendien is het een erezaak om SPRING TODAY professional te zijn; wij selecteren alleen de beste verander- en transformatieprofessionals in het veld.

Bekijk hieronder onze vacatures

Interim leider maatschappelijke betrokkenheid Medior: Bevorderen van inclusieve gemeenschappen

Verandering Adviseurs Jr/Mr/Sr

Interim / Vast

K
L
Welke vaardigheden zijn vereist in een baan als verandermanager?

Onze klanten zijn vaak op zoek naar een verander- of transformatiemanager die:

  • Heeft ervaring in een soortgelijke organisatie en/of projectomvang
  • Past persoonlijk bij het team en de organisatie
  • Is uitgerust met de nodige instrumenten voor verandermanagement (bijv. Kotter, Lewin, ADKAR en Prosci)
  • Kan deze instrumenten gebruiken om het veranderinitiatief met succes te structureren en uit te voeren
  • Heeft de interpersoonlijke vaardigheden om te navigeren in een complexe omgeving met verschillende groepen belanghebbenden

Dit zijn de criteria die we gebruiken om kandidaten te selecteren.

K
L
Wat is de duur van de meeste verander- of transformatieopdrachten?

De meeste van onze vacatures hebben een lange looptijd (minimaal 6 maanden). Je hebt dus genoeg tijd om in je rol te groeien en echt een impact te maken.

K
L
Hoe solliciteer ik naar een baan of opdracht in verandermanagement?

Solliciteren op een verander- of transformatiebaan is heel eenvoudig! Klik op de knop 'solliciteren' binnen de vacature, geef ons je contactgegevens en voeg je cv toe.

K
L
Wat is de selectieprocedure voor een baan of opdracht in verandermanagement?

Voor een opdracht selecteert en interviewt SPRING TODAY geschikte kandidaten om als shortlist aan de opdrachtgever te presenteren. Wij laten u weten of de opdrachtgever op basis van uw profiel openstaat voor een ontmoeting. En wij faciliteren het verdere proces.

Voor een vaste functie voert SPRING TODAY de eerste gespreksronde. U ontvangt zo snel mogelijk een uitnodiging. Op basis van de cv's en uitgebreide interviews maken we een shortlist van kandidaten die we aan onze opdrachtgever voorleggen. Meestal nodigt de opdrachtgever 3 kandidaten uit voor een eigen selectieprocedure, bestaande uit 2-3 gesprekken en een assessment. Hierna start de onboarding, afhankelijk van je opzegtermijn.

U krijgt ook bericht als u bent afgewezen.

K
L
Hoe draagt SPRING TODAY bij aan mijn professionele ontwikkeling?

Door deel uit te maken van het SPRING TODAY netwerk blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verandering en transformatie. Bovendien nodigen wij al onze actieve veranderings- en transformatieprofessionals uit om lid te worden van de SPRING TODAY community. Deze groep komt meerdere keren per jaar bijeen om te leren van een interessante case study, door het delen van best practices en/of een gastspreker.

Wat onze kandidaten zeggen

Spring today, job tomorrow

Mis nooit een kans! Schrijf je in en ontvang regelmatig een e-mail met actuele vacatures.

*Door inschrijving geef ik toestemming aan SPRING TODAY om mijn persoonsgegevens te verwerken zoals beschreven in de privacyverklaring.

Spring today,
job tomorrow

Mis nooit een kans!
Meld u aan en ontvang een e-mailbericht telkens wanneer we een nieuwe vacature uploaden.

*Door inschrijving geef ik toestemming aan SPRING TODAY om mijn persoonsgegevens te verwerken zoals beschreven in de privacyverklaring.