"Kan ik zelf geen kandidaten zoeken in de huidige tijd?"

De toegevoegde waarde van een bureau voor search en bemiddeling bij het zoeken naar geschikte vakmensen kan tegenwoordig soms in twijfel worden getrokken.

En ja... Op LinkedIn zijn talloze professionals te vinden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Maar betekent dat dat een makelaarskantoor tot het verleden behoort? Het tegendeel is waar. SPRING TODAY laat je graag zien hoe wij waarde toevoegen in het zoeken en vinden van de beste expert op het gebied van Verandering & Transformatie!

Het profiel van de kandidaat

Organisaties denken vaak te weten welk kandidaatprofiel ze zoeken. Vaak zijn deze profielen te algemeen en missen ze diepgang, wat resulteert in onvolledige, algemene en soms vage vacatures, die de juiste professional helemaal niet aanspreken. Zeker als je op zoek bent naar een professional die in een niche werkt.

Ervaring in een "niche

Een 'niche' als Verandering & Transformatie. Met jarenlange ervaring in deze niche in diverse branches heeft SPRING TODAY een goed beeld van wie deze professionals zijn en wat hun profiel is. We merken ook als organisaties zelf gaan zoeken, dat er vaak naar de verkeerde profielen wordt gezocht. De term 'Change of Transition Manager' wordt vaak gebruikt door kandidaten en door organisaties, maar vaak met verschillende invalshoeken of betekenissen.

Ruis bij het zoeken

De 'verandering' kan bijvoorbeeld een bedrijfstransformatie betreffen of meer vanuit HR-perspectief als het gaat om cultuur/samenwerking/leiderschapskwesties. Het profiel kan gaan over een professional die als rechterhand van een programmamanager in een programma optreedt, met als specifieke taak ervoor te zorgen dat de verandering ook een gedragen en duurzame verandering is. Maar ook bijvoorbeeld een strategisch programmadirecteur of een lijnmanager met een grote veranderopdracht. Ook zijn er grote verschillen in scope, wat van invloed is op de vereiste expertise. Deze brede definitie van het begrip verandermanager zorgt voor veel ruis in de zoektocht, maar vooral de juiste professionals worden niet gevonden.

Schatting van de kwaliteit

Organisaties vinden het ook vaak moeilijk om de kwaliteit van professionals in te schatten, wat aan verschillende factoren kan liggen, zoals een te algemeen wervingsprofiel, slechte beoordeling van CV, vereiste werkervaringen, belangrijke diploma's en certificaten, noem maar op. Naast het feit dat SPRING TODAY de beste Change & Transformation professionals in beeld heeft, weten wij ook heel goed hoe een professional eruit ziet. Dit lijkt voor organisaties vanzelfsprekend, maar wij merken in de praktijk dat dit vaak niet het geval is.

Warm netwerk van professionalsKennis en expertise

Van groot belang is dat SPRING TODAY meer is dan een Search en Interim bureau. Wij zijn initiatiefnemer en organisator van het Change Management Platform. Een actief, inspirerend en impactvol platform waar Change & Transformation Leaders uit de top 100 organisaties in Nederland & België en de zorgsector met elkaar verbonden zijn (RvB -1/-2 niveau). Gepassioneerde mensen die hun eigen organisatie naar het volgende niveau willen helpen. Die de taak hebben om - met alle veranderingen die op hen afkomen - de organisatie hierop voor te bereiden.

Het is een inspirerend en impactvol platform - met 'tafels' van peers - waarin kennis en expertise over Verandering & Transformatie vanuit de deelnemende organisaties en vanuit de wetenschap worden samengebracht, gedeeld en verspreid.

Vanuit de kracht van verbinding versnellen wij kennis en expertise in verandering & transformatie. Zo verbinden en versterken wij professionals en daarmee hun organisaties.

Wij staan dus voortdurend in contact met belangrijke sleutelfunctiehouders uit het veld en hebben zo een goed overzicht van de ontwikkelingen in de markt. Wat is de veranderagenda van de verschillende organisaties, aan welke strategische thema's wordt gewerkt? Maar ook wat zijn de verschillende visies en toolings op het gebied van Change & Transformation en hoe wordt bijvoorbeeld het interne verandervermogen versterkt? Ook krijgen we snel gevoel bij maatschappelijke ontwikkelingen en hoe diverse organisaties daarop inspelen. Zo is door de Corona-crisis de behoefte aan een flexibele schil om personeelskosten flexibel te laten bewegen toegenomen.

Als geen ander hebben wij een breed beeld van wat er speelt, wat de ontwikkelingen zijn en wat waar nodig is. Voor onze opdrachtgevers zijn we daarom een echte 'Partner in Change' die inhoudelijk en procesmatig kan meedenken. En we hebben inmiddels een heel mooi portfolio van opdrachtgevers die alleen voor de allerbeste kandidaten in de markt gaan, zoals Nike, AkzoNobel, ASML, Philips, etc.

Warm netwerk van professionals

Daarnaast onderhouden wij nauwe contacten met de professionals, waarbij wij een warm netwerk van langdurige relaties hebben opgebouwd om snel te kunnen schakelen voor opdrachtgevers zodra er veranderondersteuning nodig is. Ook willen wij graag bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van SPRING TODAY kandidaten. Iedereen die via SPRING TODAY een opdracht krijgt, wordt automatisch lid van de SPRING TODAY Community. Een Community van gedreven veranderprofessionals waarmee we regelmatig samenkomen. We bieden vakinhoudelijke trainingen aan, delen best practices met elkaar en betrekken elkaar bij de verschillende verandermethoden. Een omgeving waar de kandidaten mede-experts vinden om mee te sparren en te leren.

Aanpassing

Tenslotte is elke opdracht maatwerk, wat dit tot een vak apart maakt. Een vak dat wij met passie uitvoeren! Zodat uw organisatie de beste professional(s) in Verandering & Transformatie krijgt die echt kan bijdragen aan de transformatie naar 'de organisatie van morgen'. Dat scheelt onnodig veel tijd en energie, want uit ervaring merken wij dat organisaties onnodig vastlopen in een zoektocht. Wij helpen graag! Benieuwd hoe wij u verder kunnen ondersteunen bij het vinden van professionals in Verandering & Transformatie?

Heeft u hulp nodig met uw verandering & transformatie uitdagingen?

SPRING TODAY levert de Change & Transformation experts die de taal van de organisatie spreken en de uitdagingen en complexiteit van de context begrijpen. Zij verbinden, creëren beweging en zetten een route uit naar "de organisatie van morgen!

Blog - contactverzoek