Toevoegende waarde van een Search & Interim bemiddelingsbureau?

‘’Kandidaten zoeken in de huidige tijd kan ik toch zelf?’’ De toevoegende waarde van een Search en Bemiddelingsbureau in het zoeken naar geschikte professionals kan tegenwoordig soms in twijfel worden getrokken. En ja… Op LinkedIn kan je talloze professionals vinden opzoek naar een nieuwe uitdaging. Maar betekent dat dat een bemiddelingsbureau verleden tijd is? Het tegendeel is waar. SPRING TODAY laat jou graag zien hoe wij van toevoegende waarde zijn in het zoeken én vinden van de beste expert op het gebied van Change & Transformatie!

 

Het kandidaat profiel

Vaak denken organisaties te weten wat het kandidaatsprofiel is waarnaar ze zoeken. Vaak zijn deze profielen te algemeen en missen ze diepgang, wat resulteert in onvolledige, algemene en soms vage vacatures, wat de juiste professional totaal niet aanspreekt. Vooral als je zoekt naar een professional werkzaam in een ‘niche’.

 

Ervaring in een ‘niche’

Een ‘niche’ zoals Change & Transformatie. Met jaren van ervaring in deze niche in verschillende branches heeft SPRING TODAY een goed beeld wie deze professionals zijn en wat hun profiel is. Wij merken ook wanneer organisaties zelf gaan zoeken, dat vaak gezocht wordt naar de verkeerde profielen. De term ‘Change- of Transitie Manager’ wordt namelijk veelvuldig gebruikt door kandidaten en door organisaties, maar met vaak verschillende invalshoeken of betekenissen.

 

Ruis in de zoekopdracht

De ‘change’ kan bijvoorbeeld een business transformatie betreffen of meer vanuit de HR invalshoek als het gaat om cultuur-/samenwerkings-/leiderschapsvraagstukken. Het profiel kan gaan om een professional die in een programma als rechterhand van een programma manager fungeert met als specifieke taak te zorgen dat de verandering ook een gedragen en duurzame verandering is. Maar ook bijvoorbeeld een strategisch programma directeur of een lijnmanager met een grote veranderopdracht.  Ook in de scope zitten er grote verschillen wat van invloed is op de expertise die nodig is. Deze brede definitie van de term Change Manager geeft veel ruis in de zoekopdracht, maar bovenal de juiste professionals worden niet gevonden.

 

Inschatten kwaliteit

Ook kunnen organisaties vaak de kwaliteit van professionals moeilijk inschatten, dit kan met verschillende factoren te maken hebben, door bijvoorbeeld een te algemeen wervingsprofiel, het slecht inschatten van cv, vereiste werkervaringen, belangrijke diploma’s en certificaten, noem maar op. Buiten het feit dat SPRING TODAY de beste Change & Transformatie professionals in beeld heeft, weten wij ook goed hoe een professional eruitziet. Dit lijkt voor organisaties voor de hand liggend, maar wij merken in de praktijk dat dit vaak niet zo is.

 

Kennis en expertise

Wat van groot belang is, is dat SPRING TODAY meer dan alleen maar een Search en Interim bemiddelingsbureau is. We zijn de initiator en organisator van het Change Management Platform. Een actief, inspirerend en impactvol platform waar Change & Transformatie Leiders uit de top 100 organisaties in Nederland & België én de zorgsector zijn aangesloten (RvB -1/-2 level). Gepassioneerde mensen die hun eigen organisatie verder willen helpen naar een next level. Die als taak hebben -met alle veranderingen die op hun afkomen- de organisatie daar klaar voor te maken. 

Het is een inspirerend en impactvol platform -met ‘tafels’ van peers- waarin kennis en expertise over Change & Transformatie vanuit de deelnemende organisaties en vanuit de wetenschap bij elkaar worden gebracht, gedeeld en verspreid.       

Op basis van de kracht van de verbinding, versnellen we kennis en expertise in verandering & transformatie. Zo verbinden en versterken we professionals en daarmee hun organisaties.

Wij staan dan ook constant in contact met belangrijke key functiehouders uit het vakgebied en hebben zo een goed zicht op de ontwikkelingen in de markt. Wat is de verander-agenda van de diverse organisaties, aan welke strategische thema’s wordt gewerkt? Maar ook wat zijn de verschillende visies en toolings op het gebied van Change & Transformatie en op welke wijze wordt bijvoorbeeld de interne change capability versterkt? Ook krijgen wij snel gevoel bij maatschappelijke ontwikkelingen en hoe diverse organisaties hierop reageren. Zo heeft de Corona crisis bijvoorbeeld de noodzaak van een flexibele schil laten toenemen om zo de personeelskosten flexibel mee te kunnen laten bewegen.

Wij hebben als geen ander een breed beeld wat er speelt, wat de ontwikkelingen zijn en wat waar nodig is. Voor onze opdrachtgevers zijn we dan ook echt een ‘Partner in Change’ die op inhoud en proces mee kunnen denken. En hebben we inmiddels een heel mooi portfolio aan opdrachtgevers die ook alleen gaan voor de allerbeste beste kandidaten uit de markt, zoals Nike, AkzoNobel, ASML, Philips, etc.

 

Warm netwerk van professionals

Daarbij onderhouden wij ook nauw contact met de professionals, waarbij wij een warm netwerk hebben opgebouwd met duurzame relaties om zo snel te kunnen schakelen voor opdrachtgevers zodra change support nodig is. Overigens willen we ook graag bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de kandidaten van SPRING TODAY. Iedereen die via SPRING TODAY op een opdracht zit wordt automatisch lid van de SPRING TODAY Community. Een Community van gedreven change professionals waarmee we regelmatig bij elkaar komen. We bieden vak-gerelateerde trainingen aan, delen onderling best practices uit en nemen elkaar mee in de diverse change methodes. Een omgeving waar de kandidaten mede-experts vinden om mee te sparren en te leren.

 

Maatwerk

Tot slot, elke opdracht is maatwerk dat maakt dit een vak apart. Een vak dat wij vol passie uitvoeren! Zodat jouw organisatie de beste professional(s) in Change & Transformatie geleverd krijgt die echt kunnen bijdragen in de transformatie naar  ‘de organisatie van morgen’. Dit scheelt onnodig tijd en energie, want uit ervaring merken wij dat organisaties onnodig vastlopen in een zoekopdracht. Wij helpen graag! Benieuwd hoe wij jou verder kunnen supporten in het vinden van professionals in Change & Transformatie? Klik dan hier!

 

Ook benieuwd welke organisaties jou voor gingen en wat hun ervaringen zijn met SPRING TODAY? Klik dan hier!

 

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.