Zijn organisaties gebaat bij investeren in mensen? En hoe kunnen die inspanningen zich verhouden tot de bottom line van jouw organisatie?

McKinsey & Company hebben deze vragen onderzocht in een van hun nieuwe rapporten waarin 1800 organisaties uit verschillende sectoren in 15 landen werden bestudeerd. Door zich te concentreren op de twee doelstellingen (het ontwikkelen van menselijk kapitaal en financieel succes) heeft McKinsey & Company vier verschillende groepen ontwikkeld die eruit springen:

  1. People + Performance Winners (P+P Winners) blinken uit in het bieden van mogelijkheden voor hun werknemers om vaardigheden te ontwikkelen (zoals gemeten door interne mobiliteit, opleidingsuren en organisatorische gezondheidsscores) terwijl ze consequent de financiële prestatiedoelstellingen overtreffen.
  2. Performance-Driven Companies, behaalt eersteklas financiële resultaten, maar legt niet dezelfde nadruk op de ontwikkeling van vaardigheden en werkcultuur.
  3. People-Focused Companies, investeert in de ontwikkeling van werknemers, maar slaagt er niet in dat te vertalen in sterke financiële resultaten.
  4. De overgrote meerderheid van de bedrijven zijn typische performers die in geen van beide dimensies uitblinken.

Belangrijk om hier te vermelden is dat McKinsey & Company stelt dat P+P winnaars zich op twee manieren onderscheiden van prestatiegerichte bedrijven. Ze produceren consistentere resultaten en hebben een grotere winstbestendigheid, evenals een groter vermogen om talent aan te trekken en te behouden (zie figuur).

Niet alle organisaties zullen besluiten om het P+P Winner sjabloon te gebruiken. Sommige worden uitsluitend gemotiveerd door financiële resultaten; mensen op de eerste plaats zetten zit misschien niet in hun DNA. De organisatiecultuur veranderen is een uitdagende, voortdurende verbintenis die vraagt om gedrevenheid, introspectie en de bereidheid om oude gewoonten te doorbreken.

Echter, organisaties die een meer mensgerichte aanpak omarmen, evenals een uitdagende en empowerment organisatiecultuur, zullen veel winnen. Zij kunnen het financiële rendement, de stabiliteit, de veerkracht, het behoud van talent, de loyaliteit van werknemers en de reputatie verbeteren, allemaal kenmerken van duurzame, succesvolle bedrijven...

 

Hebt u hulp/ondersteuning nodig bij uw uitdagingen op het gebied van verandering en transformatie?

SPRING TODAY levert de Verandering & Transformatie experts die de taal van de organisatie spreken en de uitdagingen en complexiteit van de context begrijpen. Zij verbinden, creëren beweging en zetten een route uit naar "de organisatie van morgen!

Blog - contactverzoek