challenge Spring today Hanno van der Steen

Durf jij de challenge aan?

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie de snelle veranderingen bijbeent en misschien zelfs wel vormgeeft? Wij van Spring Today ontwikkelden een vernieuwende aanpak voor blijvende verandering: de Leren & Veranderen Challenge.

Tijdens de Challenge werken teams van medewerkers in korte cycli van vijftig of honderd dagen aan de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het ontwikkelen van talent,  de zichtbaarheid van de organisatie vergroten in de markt, het innovatievermogen versterken, de regeldruk verminderen et cetera et cetera. De teams creëren zelf concrete oplossingen voor deze vraagstukken en presenteren die aan hun collega’s.

Hierdoor ontstaat er energie in de organisatie en worden er gedragen oplossingen gecreëerd voor dagelijkse vraagstukken. Mensen leren elkaar beter kennen, en er is zichtbaar resultaat van hun inspanningen. Bovendien wordt hiermee het lerend vermogen van de mensen in de organisatie ‘aan’ gezet en ontstaat er een vliegwiel voor continue verandering en verbetering.

De challenge kan op elk niveau van de organisatie worden aangegaan. Zo kan bijvoorbeeld een afdeling al aan de slag gaan met een drietal uitdagingen en daar binnen vijftig of honderd dagen een mogelijke aanpak voor presenteren. Daarna kunnen de teams beslissen of ze verder willen met dezelfde uitdaging of dat ze een andere willen aangaan. Maar het programma is ook eenvoudig op te schalen naar de hele organisatie, waarbij tientallen teams gelijktijdig een uitdaging aanpakken. Omdat de teams werken in korte sprints, is het programma snel en makkelijk aan te passen.

Durf jij de challenge aan?

Mensen zijn wars van verandering, horen we wel eens. Onze ervaring is dat dit wel meevalt. Ze willen alleen liever niet veranderd worden. Als ze zelf de verandering mede vorm mogen geven en het resultaat van hun inspanning ervaren, zijn ze maar al te graag bereid om er tijd en energie in te steken. Maar dan moeten ze wel de ruimte krijgen om te experimenteren en om onorthodoxe oplossingen te bedenken. Daar is een klein beetje lef voor nodig, maar vooral het vertrouwen dat je samen de beste oplossingen bedenkt.

Dus hoe zit dat? Durf jij het aan?

Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen. We komen graag een keer langs om de Challenge uit te leggen.

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.