Verandermanager gezocht

We zien het vaak. Online worden vacatures geplaatst met als titel: ‘’Verandermanager gezocht’’. We zien organisaties worstelen met alle veranderingen die op hen afkomen. Niet zo gek. Vaak denken we goed te weten hoe we moeten veranderen, maar in praktijk ligt dit toch een stuk complexer. Maar waarom eigenlijk? Lisette Weersink vroeg dat zichzelf ook af. Ze beschreef dit in een artikel.

De perfecte oplossing bestaat niet

Waarom is veranderen zo lastig? Een vraag die je vaak tegenkomt. Er is veel geschreven over verandermanagement, verandertrajecten en processen. Er zijn veel verschillende soorten modellen voor beschikbaar. Waarom zijn er zoveel modellen en theorieën en bestaat er geen ‘one size fits all’ aanpak voor verandering. Gewoon een framework waar langs we kunnen veranderen. Dat komt omdat elke organisatie anders is. Eigen stakeholders, eigen geschiedenis, eigen systeem, eigen mate van weerstand, dus elke organisatie heeft zijn eigen unieke context. Om een organisatie mee te nemen in verandering/transformatie is het dus van groot belang om de juiste expertise in huis te hebben hoe je dit het beste kan vormgeven binnen diverse soorten contexten. Wanneer moet je wat communiceren? Op welke wijze kan je diverse stakeholders betrekken? Welke interventies kan je wanneer het best inzetten? Dit is het vak van een verandermanager. Hij zei begeleidt de organisatie met deze expertise door veranderingen heen.

Hoe kunnen we jouw helpen?

Is jouw organisatie aan het worstelen met alle veranderingen die op jullie afkomen? Of ben jij die veranderprofessional die organisaties op dit gebied begeleidt? SPRING TODAY verbindt de juiste professional aan de juiste organisatie. Graag horen we hoe we je verder kunnen helpen.