bouwstenen-sociale-innovatie

Bouwstenen voor sociale innovatie

Sociale innovatie vraagt om transformatie. Innovatie draagt namelijk in zich dat er altijd vooruitgang mogelijk is. Het gaat dan ook niet om wat innovatie is, maar vooral om het proces. Het proces van in beweging zijn en blijven. Het “hoe”.

Maar wat betekent dat concreet voor de bouwstenen die je nodig hebt om mensen in beweging te krijgen en te houden? En wat is het verschil tussen traditionele organisaties en organisaties die met sociale innovatie bezig zijn?

Hieronder definiëren we een aantal begrippen en zetten we de verschillen met meer traditionele organisaties op een rijtje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale innovatie vraagt dus om andere elementen en betekent voor veel organisaties en mensen om uit hun comfortzone te stappen. Wil je Sociale Innovatie stimuleren, dan is het belangrijk om kaders los te laten en de energie te pakken die zich voordoet. De focus is op samen kansen pakken. Niet afwachten, maar samen gaan doen, uitproberen, ervan leren om daarna weer naar een next level te kunnen bewegen.
Dat vraagt om ondernemerschap, samenwerking, reflectie & lerend vermogen, risico’s durven nemen, kwetsbaar & kritisch durven én mogen zijn, nieuwsgierigheid en openstaan voor andere ideeën, creativiteit, wendbaarheid en verantwoordelijkheid nemen.

Een sterk gedragen doelstelling/focus is daarbij een voorwaarde: Wat is de stip op de horizon/waar willen we uiteindelijk naar toe bewegen? Ook coachend/faciliterend leiderschap is hierbij een belangrijke factor. Om het proces van sociale innovatie verder te ondersteunen en te empoweren zijn er inmiddels ook een heel aantal nieuwe (digitale) tools & methoden beschikbaar rondom samenwerking, communicatie en leren. Tools & methoden waardoor mensen en kennis sneller en makkelijker bij elkaar worden gebracht.

Als je al deze bouwstenen benut, ben je bezig met het ‘hoe’ en met het stimuleren van sociale innovatie. Bezig om met elkaar verder te komen en te ontwikkelen. En om constant mee te kunnen bewegen op de vraag vanuit de markt. Want innovatie impliceert dus dat er altijd vooruitgang mogelijk is. Het gaat dan ook niet om ‘wat’ innovatie is, maar om het proces van in beweging zijn en blijven. Het “hoe”.

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.