blog-patricia-herwin

Veranderen voor gevorderden

Laatst stond ik voor de spiegel, zag ik toch zomaar een grijze haar. Ik heb direct de kapper gebeld en lag nog diezelfde middag met mijn hoofd in een pot verf. Het gaat allemaal vanzelf. Niet het verven, maar het ouder worden. Ik verander langzaam. En al gaat het niet zo snel en probeer het ik nog een beetje tegen te houden, de verandering zet toch door.

Veranderingen kun je niet tegenhouden, ook al doe je nog zo je best. Sterker nog, soms werkt dat tegenhouden averechts. Denk aan Madonna, Vanessa en Donnatella Versace. Alledrie (bijna) 60+ en vechtend tegen de veranderingen van het ouder worden door krampachtig vast te houden aan de eigenschappen die bij een 20 of 30-jarige horen. Dat ziet er raar uit, je voelt meteen dat het niet klopt.

Ik heb er mijn vak van gemaakt; organisaties helpen bij veranderingen. Daar heb ik uiteraard voor doorgeleerd en inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring. Ik ken dus heel wat verandertrajecten en -methodes. Soms moet er doorgezet worden, soms niet en soms is het beter het tempo te vertragen. En altijd is er de ambities van de top, die het verbetertraject graag snel afgerond zien.
Er is ook altijd een groepje dat vooruit loopt en een groepje dat er nog niet klaar voor is. En .. uiteindelijk komt die verandering er toch wel.
De kunst is dan ook niet om de verandering te versnellen of tegen te houden, maar om ‘m precies in het juiste tempo te houden. Zodat het wél klopt.

Ik schat in dat ik die veranderingen in m’n lijf ook niet tegenhoud. Dus ga ik zo even langs de drogist, een potje anti-rimpelcrème kopen. Ik weet het: het kost veel geld en helpt geen bal. Maar hé, ik ben ook maar een mens!

Meer weten?

Patricia Herwin, HR Manager, schreef deze blog in samenwerking met SPRING TODAY. Wil je met ons van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@springtoday.nl.

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

Wil jij jouw creativiteit prikkelen? Vraag hier dan ons SPRING Out-of-the-box Doeboek aan. In dit boek vind je werkvormen en formats die je uitdagen en stimuleren om samen tot betere ideeën te komen! En daarnaast inspireren we je graag met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.