Update 27 augustus

Zomerperiode voorbij, volle kracht vooruit op wendbaarheid en innovatie?

De zomervakanties zijn voor een groot gedeelte weer voorbij. Nieuwe energie is opgedaan, de focus is weer aangescherpt en de goede voornemens zijn on top of mind! Heerlijke energie om vast te houden en om in actie over te gaan. Staan jullie binnen de organisatie ook voor de uitdaging om te willen versnellen, flexibeler en innovatiever te worden? De stap te maken naar een omgeving die over de silo’s heen werkt, waar samen vernieuwen en een lerende organisatie hoort bij de cultuur?

Dan komen we graag bij je langs om eens met je te sparren hoe je dit kan aanpakken. We hebben vlak voor de zomerperiode twee hele mooie proposities ontwikkelt die je bij deze challenge kan ondersteunen!

1: Sociale Innovatie Maturity Scan
Inzicht creëren in elementen van Sociale Innovatie en onderzoeken waar voor jou de uitdagingen zitten. Wat zijn de meest impactvolle stappen richting een meer Sociaal Innovatievere organisatie?

2: Leren + Veranderen = Impact
Door het lerend vermogen van de organisatie ‘aan’ te zetten, ontstaat er een vliegwiel van verandering. Hoe? Co-creërend werken in teams aan concrete challenges, in korte sprints . Opleveren van praktische oplossingen!

Nieuwsgierig? Let us know!

We komen graag langs om te bespreken waar de uitdagingen binnen jullie organisatie liggen en hoe deze proposities jullie kunnen helpen om organisatie-impact te realiseren door de wendbaarheid en innovatiekracht te boosten.

Actuele externe vacatures

SPRING TODAY heeft een aantal interessante vacatures openstaan. Hieronder volgt een greep uit onze vacatures. Voor onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar:

  • Hands on behavorial Change Managers voor IT/Proces implementaties;
  • Parttime Recruiter/Business Manager SPRING TODAY;
  • HR Business Partners, HR Managers met reorganisatie en/of transitie ervaring.

Actuele interne vacatures

SPRING TODAY gaat uitbreiden met netwerkleden! Ben jij een bevlogen en ondernemende zelfstandige op het gebied van Sociale Innovatie? En zie jij de kracht van het elkaar versterken in een netwerk. Neem dan zeker contact op met ons!

Klik voor meer informatie en de meest actuele vacatures hier.

 

Referentie van de maand

Eén van de belangrijkste resultaten van een organisatie is natuurlijk klanttevredenheid. Zo ook bij SPRING TODAY. Graag delen we elke maand één van de ontvangen referenties, omdat wij hier erg trots op zijn :).

Deze keer lees je de referentie van Susan Fennis, Hoofd Bureau Patiëntveiligheid en Kwaliteit Diakonessenhuis:

“SPRING TODAY heeft ons geholpen met de organisatie en begeleiding van een projectboostdag. Een dag waarin binnen 5 ziekenhuisbrede projecten grote stappen voorwaarts zijn gezet. SPRING TODAY heeft door een goede voorbereiding en door een gezonde dosis humor te combineren met het bespreekbaar maken van dat wat zich aandient een inspirerende bijdrage geleverd aan deze zinvolle dag! De heren van SPRING TODAY voelden goed aan wanneer ze op welk moment bij welk project een bijdrage konden leveren op inhoud of proces; ook de gezamenlijke Learning Arena was van grote waarde. Complimenten.”

Benieuwd naar meer referenties? Je leest ze hier.

 

Maak kennis met ons team van experts 

SPRING TODAY is een netwerk organisatie. Wij verbinden professionele en gepassioneerde experts op het gebied van HR(D) & Change – onder de paraplu van SPRING TODAY – met elkaar én met opdrachtgevers. 

Elke maand zetten we één van onze experts in de schijnwerpers. Deze keer laten we je graag kennismaken met Edwin. Zijn kracht ligt op het gebied van Leiderschap, Teamontwikkeling, executive coaching en praktijk leren op de werkplek. Edwin heeft een passie voor ‘de mensenkant van veranderen’. 


Expertise: 
Ik ben een gedreven en vertrouwensvolle adviseur op het gebied van Leiderschap, Teamontwikkeling, executive coaching en praktijk leren op de werkplek. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het vergroten van de impact van HR afdelingen. In mijn projecten zet ik mijn ervaring als (interim)manager, consultant, teamontwikkelaar en (executive) coach actief in om te komen tot praktische oplossingsrichtingen voor de klant. 

Passie voor: 
Mijn passie ligt in ‘de menskant van veranderen’. Anders gezegd gaat het tijdens veranderingen om het optimaal benutten van het potentieel van mensen en organisaties. En dat gaat niet vanzelf. Als bedrijfssocioloog kijk ik hoe organisaties en mensen in het geheel (samen)werken. Daarbinnen focus ik op teams en individuen en hoe leiderschap een rol speelt. Ik geloof dat organisaties succesvol blijven wanneer het leervermogen van mensen op peil blijft. Dit vraagt om andere vormen van leren. Om praktische vormen van leren. Ik noem het ‘Faculty on the Floor’, waarbij werken én leren samen gaan. Tegelijkertijd vraagt dit om een leercultuur waarin verbinding en vertrouwen bestaan. 

Om dit effectief in te vullen werk ik graag met een combinatie van werkvormen en methoden (Progressiegericht werken, NLP, Deep Democracy, DISC Insights, Mindfulness). Veranderen gebeurt niet in een rechte lijn van A naar B. Het vraagt om een proces van onderweg leren, bijsturen en gebruik maken van aanwezig potentieel. Soms vertragen om daarna te kunnen versnellen. Bijna ambachtelijk; visualiseren, beredeneren, uitproberen, aanvoelen, monitoren in één tijd. 

Waar techniek en ambacht samenkomen. Met als enige doel een organisatie een stap vooruit te helpen. Dat vind ik het mooiste om te doen!

Krachtig in: 

  • Veranderingsprogramma’s ontwerpen en uitvoeren, waarmee het leervermogen van mensen wordt versterkt binnen een leercultuur van (psychologische) veiligheid en onderling vertrouwen. Uiteindelijk doel is om prestaties van de organisatie op een hoger plan te brengen.
  • Opbouwen van een vertrouwensrelatie met mensen binnen de organisatie. Dit met als doel fundamentele vooruitgang te boeken in de ontwikkeling van teams en individuen.
  • Teamsessies begeleiden of faciliteren waarin verbeteren van zelfvertrouwen, betrokkenheid, gezamenlijke verantwoordelijkheid en teamresultaten centraal staan.
  • Weten wat nodig is om beweging of tractie te krijgen. Dit vraagt om nieuwsgierigheid, vragen stellen en op gevoel te werken. Met focus op progressie, meer dan op het einddoel. Gezamenlijk en in verbinding stap voor stap vooruitgang boeken.
  • Impactvolle coaching gericht op managementvraagstukken, levens- of loopbaankeuzes, werk/privé-balans of omgaan met spanning in het werk. 

Lijfspreuk: 
‘It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptabele to change’. – Charles Darwin 

Mijn droom: 
Het geloof in eigen kunnen te versterken. Als mensen in organisaties dàt zelfbewustzijn ontwikkelen, zijn ze tot veel in staat! Mijn droom is verder om verbinding tussen mensen binnen teams of tussen afdelingen te vergroten of te herstellen. Te gaan voor onderlinge respect en openheid door ruimte te creëren voor ‘de dialoog’, waarin alles wat gezegd wil worden, gezegd kàn worden. Daarmee een angstcultuur te vervangen door een cultuur van inclusie, positiviteit en gezamenlijk realiseren van successen. 

De combinatie van individueel zelfbewustzijn, verbinding en openheid in teams en doorleefd optimisme maken het mogelijk het potentieel op de werkvloer slimmer te benutten en prestaties van organisaties blijvend te verbeteren. 

Meer weten over Edwin? Klik hier voor nadere informatie of neem contact op via info@springtoday.nl

Nieuwsgierig geworden naar de overige experts? Maak hier kennis met ons team. Zij stellen zich heel graag aan je voor!

Hartelijke groet,

Lisette Weersink

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *