Update 26 september

Design Thinking, de heilige graal of is er meer nodig?

Er staat weer een inspirerend Social Innovation College gepland! Dit keer het Autumn College met als thema “Design Thinking, de heilige graal of is er meer nodig?” en vindt plaats op 22 november 2018.

Autumn College: Design Thinking, de heilige graal of is er meer nodig? 
Waarom worden zoveel mensen in deze tijd naar design thinking workshops gestuurd? Is het Design Thinking proces de heilige graal? Ook wij zijn enthousiast over Design Thinking als instrument, want je loopt weg met een verhaal. Er is een zaadje geplant. Echter je zult het nog moeten implementeren. En wat is hiervoor nodig? Bewustwording is allereerst noodzakelijk om op nieuwe manieren waarde te creëren. Bewustwording dat het niet simpelweg het toepassen is van een tool, maar dat het echt een verandering van mindset vraagt. Het bewustzijn over dat waar je instapt als je er mee aan de slag gaat. En de voorwaarden om het goed te kunnen toepassen zijn het allerbelangrijkste.

Veranderingen gaan razendsnel. Digitaal is het nieuwe normaal. Concurrenten komen uit onverwachte hoek. De nieuwe generatie snapt jou niet meer en jij snapt de nieuwe generatie niet meer. Wie heeft jou nog nodig in een organisatie die zelfsturend is en wordt gevormd door autonome mensen? Aan persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap heb je alles al gedaan en gezien. What’s next?

Resultaat
Op een interactieve manier krijg je meer inzicht in wat nodig is om Design Thinking in jouw organisatie succesvol te implementeren. Wat dit van jezelf vraagt. En wat dit voor jouw organisatie betekent. Je krijgt handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan en je gaat ervaren hoe dit in de praktijk kan werken.

Ja, ik wil meer informatie over het Autumn College 2018

 

Wil je vernieuwen en/of heb je interesse in innovatieve oplossingen binnen HR(D) & Change? Wij inspireren jou graag! Dit zijn onze meest gelezen blogs.

Design Thinking, wat vraagt dat van jou?
Steeds meer mensen volgen Design Thinking workshops, soms van een dag, soms een uur, maar gelukkig ook van meerdere dagen. Design Thinking is hoe je het wendt of keert op dit moment een ‘buzz word’. Zelf ben ik opgeleid als Industrieel Ontwerper, ik ben dan ook heel enthousiast over de toenemende interesse in dit proces en de tooling. Als je het mij vraagt is het zelfs heel krachtig om de vraagstukken van deze tijd al ontwerpend aan te vliegen.

Wil je meer weten over Design Thinking? Lees dan onze blog.

Referentie van de maand

Eén van de belangrijkste resultaten van een organisatie is natuurlijk klanttevredenheid. Zo ook bij SPRING TODAY. Graag delen we elke maand één van de ontvangen referenties, omdat wij hier erg trots op zijn :).

Deze keer lees je de referentie van Marieke Schut, HR Director T-Systems:

“Vorig jaar hebben we als organisatie meegedaan aan Het Sociale Innovatie Event van SPRING TODAY. Een geweldig leerzame en waardevolle ervaring. Een zaal vol professionals die door een sociaal innovatie bril naar onze vraagstelling keek. Kritische en creatieve adviezen waar we vervolgens mee aan de slag konden. Samen met de Change Consultants van SPRING TODAY zijn we nu bezig met de implementatie van ons cultuurprogramma, nodig om een sociaal innovatieve organisatie te worden. SPRING TODAY is prikkelend, vernieuwend, sluit goed aan op de uitdaging van de organisatie en weet pragmatisch vorm te geven aan Sociale Innovatie.”

Benieuwd naar meer referenties? Je leest ze hier.

Maak kennis met ons team van experts

SPRING TODAY is een netwerk organisatie. Wij verbinden professionele en gepassioneerde experts op het gebied van HR(D) & Change – onder de paraplu van SPRING TODAY – met elkaar én met opdrachtgevers.

Eén van onze experts uitgelicht

Marielle van Osselen Spring TodayElke maand zetten we één van onze experts in de schijnwerpers. Deze keer laten we je graag kennismaken met Mareille. Haar kracht is het in beweging laten komen van mensen, houdt het graag simpel en maakt het niet moeilijker dat het is.

Mareille heeft een passie voor nieuwe manieren van organiseren en ruimt graag de onzin binnen organisaties op.

Expertise: 
Ik stimuleer graag leiders van organisaties om samen met hun medewerkers én klanten te ontdekken hoe de organisatie nog leuker, zinniger en krachtiger kan worden. Hierbij kijk ik naar het geheel: mensen, systemen, processen en procedures. Kennis en werkervaring op gebied van rechten, leiderschap, organisatieontwikkeling en talentontwikkeling combineer ik met een flinke dosis levenswijsheid. Veel ervaring in het begeleiden van (directie) teams tijdens ingrijpende veranderingen.

Passie voor: 
Nieuwe manieren van organiseren, verbeteren, vernieuwen, sprankelen, zingeving, mensen helpen wakker worden, plezier maken. Ik ruim graag de onzin op binnen organisaties om zo weer zicht te krijgen op wat ertoe doet, terug naar de essentie. Met veel plezier en zonder poeha!

Krachtig in: 
Doen wat nodig is, daar ben ik goed in. Mensen helpen om in beweging te komen. Ik zeg dingen die anderen wel denken maar niet zeggen. Sterk in het onderscheiden van wat klopt en niet klopt in organisaties. Ik houd het graag simpel en maak het niet moeilijker dan het is.

Lijfspreuk:
Als je doet wat je van binnen eigenlijk al weet, zul je jezelf en anderen om je heen verbazen. Word de leukste versie van je zelf.

Mijn droom: 
Ik wil graag een bijdrage leveren aan het brengen van meer liefde in organisaties met als doel een wereld waar mensen op een plezierige manier betekenisvol samenwerken.

Meer weten over Mareille? Klik hier voor nadere informatie of neem contact op via info@springtoday.nl.

Nieuwsgierig geworden naar de overige experts? Maak hier kennis met ons team. Zij stellen zich heel graag aan je voor!

Groet, Lisette

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de overige experts? Maak hier kennis met ons team. Zij stellen zich heel graag aan je voor!

Hartelijke groet,

Lisette Weersink

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *