Update 24 oktober

SPRING TODAY helpt organisaties aan te sluiten op nieuwe vormen van (samen) werken, nieuwe vormen van ontwikkelen/leren, communiceren, organiseren en leiderschap. We stimuleren Sociale Innovatie als winnende strategie voor organisaties om zo voorop te kunnen blijven lopen in de markt. Want samen bereik je meer! Zo blijf je waarde creëren in een snel veranderende wereld! 
En dat doen we vol enthousiasme! Er staan deze maand maar liefst 4 inspirerende events gepland die sociale innovatie als rode draad hebben.

2 november: Een groots event met als thema Talentdevelopment: De sleutel tot waardecreatie in de toekomst. SPRING TODAY gaat op een sociaal innovatieve wijze aan de slag met 6 organisaties en hun eigen organisatiechallenge rondom dit thema. Het belooft een boeiende dag te worden.

6 november: Het Nieuw Organiseren Festival 2018. Het Nieuw Organiseren Festival wordt mede georganiseerd door Ben Kuiken, expert binnen SPRING TODAY en oprichter van het platform nieuworganiseren.nu.

12 november: Dan vindt de kennismarkt ‘Innoveren doe je samen‘ binnen de Zorgsector plaats. Op deze dag verzorgen wij een workshop ‘Veranderen en Leren met Impact’.

22 november: Er staat weer een nieuwe Social Innovation College gepland. Dit keer het Autumn College met als thema “Design Thinking, de heilige graal of is er meer nodig?”

In deze update meer over 3 van de bovengenoemde events!

 

Het SPRING TODAY Event op 2 november

Op deze dag creëren we een groot Social Innovation Lab waar kennisdeling, elkaar inspireren en van elkaar leren de belangrijke pijlers zijn. We gaan met maar liefst zes toonaangevende organisaties en hun eigen collega’s aan de slag rondom een eigen organisatie challenge en organiseren cross-learnings tussen de verschillende organisaties! Hoe zijn zij met de uitdagingen om gegaan? Hoe hebben anderen de organisatie mee gekregen?

We doen dat met elkaar aan de hand van innovatieve tools en werkvormen. We gaan in de huid kruipen van stakeholders, we gaan creatief zijn, samenwerken, informatie delen, pitchen, uit de comfortzone treden en bovenal veel lol en inspiratie hebben. Dit vraagt lef, positiviteit en de bereidheid om te experimenteren. Uitwisseling van het ‘hoe’, het leren en aanscherpen naar de organisatie staat hierin centraal. Dat is sociale innovatie!
Aan het SPRING TODAY EVENT 2018 doen mee: NS, UWV, Prorail, CGI, CEVA Logistics en de Nederlandse Politie.
 
Het Nieuw Organiseren Festival 2018

Ben je het ook zat dat anderen voor jou denken? Heb je het ook zo gehad met al die verantwoordingszucht? Of ben je manager van een groep uitgebluste medewerkers die alleen hun uurtjes draaien en geen verantwoordelijkheid voelen?

Ervaar dat het ook anders kan en kom naar het Nieuw Organiseren Festival 2018 op dinsdag 6 november in Amersfoort voor inspiratie, ontmoeting en verdieping. Het Nieuw Organiseren Festival wordt mede georganiseerd door Ben Kuiken, één van de experts van SPRING TODAY en oprichter van het platform nieuworganiseren.nu.

Daarom krijgen de relaties van SPRING TODAY een leuke korting van
€ 20 op de toegangsprijs.

Lees hier meer over dit event.

 

Autumn College – 22 november 2018

Op 22 november organiseren wij het Autumn College met als onderwerp: “Design Thinking, de heiligeDesign Thinking Spring Today Michiel Prins graal of is er meer nodig?”

Waarom worden zoveel mensen in deze tijd naar Design Thinking workshops gestuurd? Is het Design Thinking proces de heilige graal? Ook wij zijn enthousiast over Design Thinking als instrument, want je loopt weg met een verhaal. Er is een zaadje geplant. Echter je zult het nog moeten implementeren. En wat is hiervoor nodig?

Bewustwording is allereerst noodzakelijk om op nieuwe manieren waarde te creëren. Bewustwording dat het niet simpelweg het toepassen is van een tool, maar dat het echt een verandering van mindset vraagt. Het bewustzijn over dat waar je instapt als je er mee aan de slag gaat. En de voorwaarden om het goed te kunnen toepassen zijn het allerbelangrijkste.

Lees hier meer over ons event.

 

Referentie van de maand

Eén van de belangrijkste resultaten van een organisatie is natuurlijk klanttevredenheid. Zo ook bij SPRING TODAY. Graag delen we elke maand één van de ontvangen referenties, omdat wij hier erg trots op zijn :).

Deze keer lees je de referentie van IJle StelstraDirecteur Brandweer NL bij het Instituut Fysieke Veiligheid:

“Het Sociale Innovatie Event van SPRING TODAY 2017 bood ons een prima kans om de buitenwereld mee te laten denken over onze organisatie, de brandweer. Het houdt ons scherp en fris om andere, creatieve beelden aangereikt te krijgen. Dat bleek ook tijdens het event. De mooie werkvormen leverde verrassende uitkomsten en suggesties op. Daar kunnen wij weer stappen mee zetten. Het was goed samenwerken met SPRING TODAY!”

Benieuwd naar meer referenties? Je leest ze hier.

 

Maak kennis met ons team van experts

SPRING TODAY is een netwerk organisatie. Wij verbinden professionele en gepassioneerde experts op het gebied van HR(D) & Change – onder de paraplu van SPRING TODAY – met elkaar én met opdrachtgevers. 

Eén van onze experts uitgelicht

Elke maand zetten we één van onze experts in de schijnwerpers. Deze keer laten we je graag kennismaken met Alice van Zurk. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen en creëren van een sfeer van vertrouwen en openheid.

Alice heeft een passie voor ‘verbinden van hart, hoofd, handen’.

Expertise:
In het bedrijfsleven heb ik veel management, coaching en trainingswerkzaamheden verricht. Thema’s in mijn trainingen en projecten zijn o.a.:

•  Werkplezier: Hoe zorgen we dat we weer passie, energie en plezier hebben in ons werk?
•  Teamontwikkeling: coachen van teams op gedrag en communicatie.
•  Zelfsturing: opzetten, ontwikkelen, proces begeleiden, coachen van zelfsturend team.
•  Verandermanagement: faciliteren van veranderprogramma’s en interventies die impact hebben op individueel-, team en organisatie niveau.

Ik werk graag met een combinatie van de volgende werkvormen en methoden: DISC Insights, Deep Democracy, FISH! Filosofie, NLP, Covey.

Passie voor:
Verbinden van hart, hoofd, handen.

Ik hou ervan om mensen te inspireren te doen waar ze energie van krijgen. Tegenwoordig moet alles efficiënter, duurzamer en meer voor minder. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de creativiteit en het werkplezier van de medewerker. Computers evolueren snel, maar gaan de mens niet snel verslaan in passie, creativiteit en empathie. In een organisatie is het belangrijk dat er een cultuur is waarin samenwerken, elkaar coachen en inspireren wordt gestimuleerd. Hier kan ik bij helpen.

Krachtig in:
Het verbinden van mensen en creëren van een sfeer van vertrouwen en openheid. Ik breng mensen in beweging door mijn directe manier van vragen stellen en feedback geven. Mijn stijl? Praktisch, energiek, open, realistisch en doelgericht.

Lijfspreuk:
Create a happy day! Waar haal jij voldoening uit? Krijg je energie van je werk? Wat doe je er zelf aan?

Mijn droom:
Mensen te inspireren om voldoening uit je werk te halen. Dat iedereen plezier heeft in het werk dat hij doet. Een fijne werksfeer zorgt voor betere resultaten en lager arbeidsverzuim. Maak er wat van.

Meer weten over Alice? Klik hier voor nadere informatie of neem contact op via info@springtoday.nl.

Nieuwsgierig geworden naar de overige experts? Maak hier kennis met ons team. Zij stellen zich heel graag aan je voor!

Hartelijke groet,

Lisette Weersink

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.