Oplossinggericht werken Spring Today Edwin Singerling HR

Oplossingsgericht werken motiveert

Oplossingsgericht werken voor teams en individuen is effectief als je écht een antwoord wilt op je vraagstuk en impact wilt creëren. Je hebt er (dagelijks) last van of liever gezegd, je schiet er wat mee op als je tot een oplossing komt! Zo kan onze aanpak Leren + Veranderen = Impact  je helpen in het geval je een spannende klus succesvol wilt aanpakken, meer resultaat uit je team wilt halen, meer impact wilt hebben op collega’s, andere afdelingen of klanten. Wat zijn de ingrediënten voor succes?

Droom scherp voor ogen

In de oplossingsgerichte aanpak maak je voor jezelf een zo scherp mogelijk beeld van een door jou gewenste situatie. Je richt je niet op het probleem, maar je richt je op wat je graag wilt. De ‘’wet van de aantrekkelijkheid’’ speelt hierbij een rol (Bob Proctor). Hoe scherper dit beeld voor je is, hoe sneller je daadwerkelijk tot actie komt.

Oplossingen dichterbij dan je denkt

Het is zeer verfrissend wanneer je je richt op het vinden van oplossingen, in de eigen (werk)praktijk en gericht op vooruitgang en acties in de toekomst. Wat kun je morgen doen? Je gaat uit van je eigen kracht, kleine stappen vooruit, wat werkt al goed en wat heeft gewerkt in het verleden. Oplossingen liggen vaak dichterbij dan je denkt doordat je gebruik maakt van eerdere successen uit het verleden (Steve de Shazer). Handige vragen kunnen zijn: wanneer was de situatie al eens zoals je wilt dat die wordt? Wat ging toen beter? Hoe kreeg je dat voor elkaar? De oplossingsgerichte aanpak geeft vertrouwen in het vinden van de juiste richting.

‘’Forward the action, deepen the learning‘’

Met deze aanpak word je uitgenodigd in beweging te komen. Het gaat met name om het opdoen van nieuwe ervaringen in de praktijk, zodat je het effect ervan echt gaat ‘’doorleven of proeven’’. Experimenteren met nieuw gedrag is dus essentieel. Daarna volgt het terugkijken op hoe de acties zijn verlopen en wat het effect is geweest. Forward the action, deepen the learning! Vaak begin je met kleine stappen, die je vertrouwen geven in haalbare resultaten. Het smaakt naar meer! Daarna breid je het gedragsrepertoire verder uit. Daarbij schiet je met scherp en richt je je op jouw specifieke leerthema(s), waarmee je een persoonlijke doorbraak maakt naar een effectiever functioneren en het realiseren van jouw ultieme doel.

Wil jij ook met je team aan de slag met echte vraagstukken om impact te creëren?  In de Spring Today aanpak Leren + Veranderen = Impact zitten al deze ingrediënten verwerkt. Neem contact met ons op.

Meer weten?

Edwin Singerling, adviseur op gebied van Leiderschap & Teamontwikkeling, schreef deze blog in samenwerking met SPRING TODAY. Wil je met ons van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@springtoday.nl.

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

Wil jij jouw creativiteit prikkelen? Vraag hier dan ons SPRING Out-of-the-box Doeboek aan. In dit boek vind je werkvormen en formats die je uitdagen en stimuleren om samen tot betere ideeën te komen! En daarnaast inspireren we je graag met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.