sociale innovatie event spring today

Het Sociale Innovatie Event – blog

In deze blog behandel ik een onderwerp wat ik in de collegebanken leer. Hopelijk geeft dit stof tot nadenken, en kan jij, de professional, mij wat inzicht geven in hoeverre dit toegepast wordt in de praktijk. Deze keer vertel ik waarom Utrecht de place to be was op 23 mei 2017.

Op 23 mei jl. vond Het Sociale Innovatie Event plaats, georganiseerd door SPRING TODAY. Ongeveer 60 (HR) professionals waren aanwezig voor een middag vol brainstormsessies, pitches, netwerkgelegenheden en creatieve werkvormen bij The Social Impact Factory in Utrecht, de event locatie. De dag stond geheel in het teken van sociale innovatie; deelnemers zouden de kracht van sociale innovatie gaan ervaren in de vorm van één groot opgezette Social Innovation Lab.

Het resultaat? Een geweldige middag vol creativiteit, inspiratie en positieve energie voor iedereen. En uiteraard prachtige uitkomsten voor deelnemende organisaties en hun challenges.

Het event trapte af met een korte introductie over wat sociale innovatie nou precies inhoudt. Vanaf het begin werd interactie met de zaal aangemoedigd o.a. door een app, die plenair zichtbaar was, waarop iedereen input kon leveren. Het werd de deelnemers snel duidelijk: dit zou geen passieve middag van luisteren en aanhoren worden. Participatie en input van ieders ideeën en expertise waren gewenst!

Vervolgens presenteerden twee bedrijven hun challenges die gingen over de transformatie van een traditionele organisatie naar een organisatie van deze tijd. De één ging over de arbeidsrelatie van de toekomst en de ander over het vormgeven van nieuw leiderschap. De deelnemers splitsten zich en sloten zich aan bij een creatieve werkvorm van één van de challenges.

In totaal waren er 8 verschillende creatieve werkvormen, die werden geleid door de facilitators van SPRING TODAY. Hier kregen de deelnemers de kans om helemaal in de betreffende challenge te duiken en werden ze gefaciliteerd om out of the box ideeën en oplossingen met elkaar te bedenken. Waar de middag begon met lege flipovers, stond ruim 2 uur later de ruimte vol met inspirerende en innovatieve ideeën. Elke werkvorm benaderde het idee vanuit verschillende stakeholders, waardoor er inspirerende oplossingen met verschillende perspectieven geboden werden. De ideeën en oplossingen werden vervolgens gepitched aan een echte jury, namelijk de vertegenwoordigers van de twee bedrijven. De twee winnende teams kregen elk een prijs van het bedrijf. Vervolgens werd er nog een plenaire wrap up van de dag gehouden, o.a. aan de hand van een geweldige en humoristische visuele impressie. Daarna was het tijd voor netwerken met een welverdiend drankje en hapje! Kortom, een super interessant en inspirerend evenement.

Wat hebben wij allemaal meegemaakt op 23 mei? Sociale innovatie, creativiteit, eerlijkheid, discussies, brainstorms, pitches, een lerende omgeving, energie, maar vooral een hele grote glimlach en bruisende energie bij iedereen die weer huiswaarts ging.

PS: Hebben jullie de aflevering van Doe Maar Duurzaam! op zondag 25 juni 2017 bij RTL Z gezien? SPRING TODAY kwam in deze uitzending met een item over sociale innovatie waarin ook beelden te zien waren van het event. Je kunt het item hier terug kijken.

Meer weten?

Jessica Stoel, HR professional, schreef deze blog in samenwerking met SPRING TODAY. Wil je met ons van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@springtoday.nl

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, recruitment en advies organisatie met dé beste experts op het gebied van People & Change. Wij helpen de top 100 bedrijven in Nederland in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde People & Change professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.