Business trends voor 2022!

Wat gaat 2022 ons brengen op organisatieniveau? Wat gaat de veranderagenda worden voor het komende jaar? Volgens zakelijk tijdschrift Forbes zijn dit de 8 belangrijkste business trends voor 2022:

 

  1. Duurzame en veerkrachtige bedrijfsvoering: Duurzaamheid staat bij veel organisaties boven aan de agenda. Het staat gekoppeld aan veerkracht, veerkracht betekent dat je je kan aanpassen, om daarmee op lange termijn te kunnen overleven. Volgens Forbes zullen organisaties die dit aandachtspunt negeren het niet goed doen in het huidige tijdperk waar men steeds meer bewust consumeert.

 

  1. De balans tussen menselijke werkers en artificial intelligence: Nu er met toenemende maten wordt gewerkt met artificial intelligence (AI), komen er steeds meer vraagstukken op tafel te liggen: Hoe vinden we de balans tussen intelligente machines en menselijke intelligentie? Welke rollen moeten aan machines worden gegeven? Welke rollen passen het beste bij de mens?

 

  1. De veranderende talentenpool en veranderende employee experience: De manier waarop we werken transformeert, meer jonge mensen, de rol van technologie, contractduren, noem maar op.

 

  1. De wendbare organisatie: Van oudsher zijn organisaties erg hiërarchisch en rigide in hun structuren. Dat is aan het veranderen, aangezien leiders de behoefte erkennen aan plattere, flexibelere structuren waarmee organisaties snel kunnen reorganiseren en veranderingen.

 

  1. Authenticiteit: Authenticiteit helpt om menselijke connecties te bevorderen – omdat we als mensen graag zien dat merken (en bedrijfsleiders) belangrijke menselijke eigenschappen vertonen, zoals eerlijkheid, betrouwbaarheid, empathie, mededogen, nederigheid en misschien zelfs een beetje kwetsbaarheid en angst.

 

  1. Doelgerichtheid: Net als bij authenticiteit, draait het bij deze trend om ervoor te zorgen dat de organisatie bestaat om een ​​zinvol doel te dienen – en niet alleen om winst te maken aan aandeelhouders.

 

  1. Co-opetition en integratie: We leven in een tijd waarin vrijwel alles kan worden bereikt door uitbesteding. Het zal steeds moeilijker worden om als organisatie te slagen zonder echt nauwe partnerschappen met andere organisaties. In de praktijk betekent dit meer ketenintegratie, meer data-integratie en het delen van data tussen organisaties en zelfs samenwerking tussen concurrenten.

 

  1. Nieuwe vormen van financiering: De manier waarop organisaties financieringen genereren zal veranderen. Veel nieuwe methodes worden aangedreven door de gedecentraliseerde financiële beweging, waarin financiële diensten plaatsvinden in een peer-to-peer netwerk.

 

Deze 8 busniness trends vergen een grote veranderkracht en de juiste expertise. En daar helpt SPRING TODAY graag bij. Zo zorgen wij voor de Change & Transformatie experts die de taal van de organisaties spreken, begrijpen wat de uitdagingen van deze tijd zijn en hoe ze een winnende/succesvolle organisatie kunnen bewerkstelligen. Professionals die zorgen voor de juiste richting, beweging creëren en een route inzetten naar ‘de organisatie van morgen!’

 

Ben jij op zoek naar de juiste professional?

Neem dan contact met ons op info@springtoday.nl 

 

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!


Op zoek naar een impactvolle Changemanager met grote veranderkracht? Voor:

 

Opdrachtgevers                         Kandidaten 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *