Design Thinking Spring Today Autumn College

Applaus alleen is niet genoeg …..

 

De zorg heeft te maken met een toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. We doen er alles aan om in te zetten op deze schaarste, echter 43% van de nieuwe zorgprofessionals verlaat het vakgebied binnen 2 jaar geeft dit rapport dus aan! Waardering, in de vorm van passende arbeidsvoorwaarden, te weinig zeggenschap en beroepserkenning over de inhoud van de functie en haperende samenwerking in de zorg(keten) maken dat nieuwe zorgprofessionals weer vertrekken. Het leidt tot frustraties.

 

Om de zorgprofessionals duurzaam te behouden zullen zorgorganisaties deze geconstateerde knelpunten aan moeten pakken. Dat vergt een omslag in denken en doen; niet verbeteren en innoveren over de hoofden van de zorgprofessionals heen, maar met hen. Investeren in samenwerken en met elkaar transparant doelen stellen en een heldere route daar naar toe inzetten. Kortom: gedragen veranderingen realiseren! Binnen Spring Today Health onderscheiden we ons juist op dit vlak. Wij kennen en zoeken de (interim) kandidaten voor u die deze expertise hebben en geschoold zijn op het gebied van sociale innovatie! Spring Today Health wil met de inzet van de juiste programmaleiders en projectleiders juist gedragen verbeteringen en innovaties realiseren. Onze programmaleiders zijn in staat betekenisvol de visie van de organisatie te vertalen, een transitieprogramma te bouwen en te implementeren richting de dagelijkse praktijk van de zorgverleners. Onze projectleiders zijn in staat complexe projecten in te zetten, betrokkenen erbij te houden door transparantie in doelen en route en door het organiseren van de juiste bijeenkomsten en communicatie. Stap voor stap tot er verankering is. 

 

De nadruk op samenwerking in de hedendaagse zorgpraktijk vraagt steeds meer om sterke verbindende en organisatorische vaardigheden. Dat vergt de juiste vaardigheden om met deze snel veranderende complexe situaties te kunnen omgaan. 

 

Als we niets doen hebben we eind 2022 een tekort van 125.000 professionals in de zorg. 

 

Spring Today Health gelooft dat competenties van het verbinding maken, beweging creëren en het inzetten van een route naar ‘de organisatie en zorg van morgen’ nu van het grootste belang zijn.  

 

Bron: “Applaus allen is niet genoeg” – RVS

 

Over SPRING TODAY

SPRING TODAY is een interim, search & consultancy organisatie met dé beste experts op het gebied van Change & Transformation. Wij helpen de top 100 organisaties, nationaal en internationaal, in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde Change & Transformation professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *