“Inspirerend, mooie inzichten in meervoudig kijken, veel energie, goede spiegel, creatief programma, food for thought”

Dit zijn enkele quotes over het Autumn College.

Tijdens de donkere dagen van november ging het Autumn College van SPRING TODAY op zoek naar ‘De paradox van de maakbare organisatie’. Onder begeleiding van Ontwerper Michiel Prins en Organisatiedeskundige Lian Bongers hebben we samen deze paradox verkend.

Hoe een uitdagend doel al kan zorgen voor beweging. Hoe een ontwerper naar een organisatie kijkt. Hoe een organisatiekundige omgaat met de grote hoeveelheid ongeschreven regels. En hoe deze ‘onderstroom’ organisatieveranderingen soms lastig in de weg kunnen zitten.

“Het Autumn College heeft mij nieuwe inzichten en stof tot nadenken gebracht vooral tussen verschillen en overeenkomsten in organisatie ontwerp en organisatie aanpak!”

Samen met vijftien deelnemers vanuit verschillende organisaties hebben we de interactie opgezocht. Aan de hand van verschillende werkvormen – een getekend canvas, een opstelling, individuele gedragsanalyses en concrete klantcases – hebben we laten zien dat de paradox zich vooral bevindt in de onderstroom van een organisatie. En dat focus hierop in projecten enorm belangrijk is.

Maar ook dat de snel veranderende context in de wereld zorgt dat je nog slimmer moet samenwerken. Waarin het zetten van een ambitie richting geeft en beweging kan creëren. En het ‘hoe’ om deze ambitie samen te realiseren altijd een ontdekkingstocht blijft. En dat Sociale Innovatie in deze complexe verandertrajecten van groot belang is.

We zien dat een ontwerper en een organisatiekundige elkaars krachten kunnen bundelen om elkaar daarmee feilloos aan te vullen.

“Het Autumn College heeft mij meer inzicht in ontwerpaanpak en organisatieaanpak gebracht. Ik vond het een zeer inspirerende middag. Er was een goede introductie met doelen en ambities. Er is veel gedeeld met de groep.”

Heb jij het Autumn College gemist? Of wil je er nog meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op!

Over SPRING TODAY:

SPRING TODAY is een interim, recruitment en advies organisatie met dé beste experts op het gebied van People & Change. Wij helpen de top 100 bedrijven in Nederland in de transformatie naar ‘de organisatie van morgen’. Samen met onze gepassioneerde People & Change professionals is het onze drive om de veranderkracht, en daarmee het succes van de organisatie te vergroten! Om zo, als organisatie voorop te kunnen blijven lopen in de markt!

Wil jij jouw creativiteit prikkelen? Vraag hier dan ons SPRING Out-of-the-box Doeboek aan. In dit boek vind je werkvormen en formats die je uitdagen en stimuleren om samen tot betere ideeën te komen! En daarnaast inspireren we je graag met tips, waardevolle artikelen en nieuws over onze events.